Avui VII Fira de la Lletd d’Ametla

 | 16/12/2012 | Seccions: Al Dia, Entitats Ciutadanes, Viu +
Al Pla de Na Tesa a partir de les 9,30 del matí
Plànol Recinte firal Llet d'Ametla

Plànol Recinte VII Fira Llet d’Ametla
(feis clic al damunt per ampliar-lo)

Arriba la VII edició de la Fira de la Llet d’Ametla. Serà avui, al Pla de Na Tesa, des de les 9,30 del matí i fins ben entrat el capvespre.Moltes activitats per acompanyar aquesta diada, que ja s’ha consolidat com una de les fires més importants de Marratxí i que ja comença a ser coneguda arran de tota Mallorca.

Programa d’activitats:

9.30h. Inici de la Fira. Hi haurà diversitat d’estands: comercials, artesanals, exposició de vehícles antics, exposició d’animals i d’altres…

10.30h. Exposició restrospectiva Hospital Joan March. Organitzada per l’Agrupació Socialista de Marratxí i Federació Socialista de Mallorca.
Lloc: Espai Jove des Pla de na Tesa. (C/ ca n’Agulla, 5)
Horari de visita: de 10.30 h. fins a les 17.00 h.

11h-13h. Recollida de cartes per als Reis Mags, amb la presència d’un patge d’Orient.

11h-14h. Exposició i Exhibició d’aus rapinyaires diurnes i nocturnes.
Lloc: Plaça de can Barceló

11.00h. Cercavila i Passacarrers amb els Caparrots acompanyats pels Xeremiers de l’Ajuntament de Marratxí.

11.00h. Conta-contes amb el conte “La Història dels tres Reis de l’Orient i les Xupes Màgiques” a càrrec de Margarita Obrador (autora i il.lustradora del conte) i
Francisca Pizá (narradora).
Lloc: Es Puntet

11.30h.Recepció d’autoritats.

12.00h. Actuació de la Banda Municipal de Música de Marratxí.
Lloc: Església de Sant Llàtzet.

17.00 h. Ballada Popular, a càrrec del grup Aires des Pla de Marratxí.

18.00h. Cloenda de la Fira amb passacarrers dels Dimonis de la
Factoria de Por.

19.00h. Betlem Vivent organitzat per la Catequesi de la Parròquia.
Lloc: Església de Sant Llàtzet.

Vos hi esperam!

La llet d’ametla ha estat present a la cuina mallorquina al llarg de la història.Tenim constància a través del Llibre de Sent Soví, que és el text català més antic conegut sobre cuina (S. XIV).

Hi ha moltes maneres de cuinar la llet d’ametla. A Marratxí ens arriba la recepta dels santamariers, poble on els frares mínims van deixar la seva pròpia elaboració.

A Marratxí quatre famílies conserven els molins per fabricar-la i continuen encara aquesta tradició. Concretament, a es Pla de na Tesa, trobam les famílies Pocoví i Cabot, que any rere any fan llet d’ametla per Nadal.

La llet d’ametla tal com surt del molí no pot ser consumida; s’ha de cuinar. Vet aquí la recepta clàssica per delectar paladars i començar a degustar sabors nadalencs.

Recepta:
– El bessó que és duit al molí, primer ha de ser escaldat i pelat. Així la llet sortirà més fina.
– El molí capola l’ametla al mateix temps que la mescla amb aigua.
– Bullirem la llet resultant dins una olla grossa, tot remenant-la de tant en tant fins aconseguir el primer bull.
– Després, a foc lent, la deixarem bullir devers dues hores, afegint aigua si és necessari.
– Mitja hora abans d’aturar el foc, li afegirem sucre segons agradi, clovella de llimona i canyella de canó.
– Aturarem el foc, traurem la clovella de llimona i tendrem la llet a punt de consumir.

Bon profit i per molts d’anys!

(Del programa de la VII Fira de la Llet d’Ametla)

 

Print Friendly
Etiquetes: ,

Cookies

Aquest lloc web utilitza galetes amb l'objecte de millorar la vostra experiència de navegació per tots els continguts de Viu Marratxí. Si seguiu navegant per dins d'aquest web s'entendrà que estau donant el vostre consentiment per a la acceptació de les esmentades cookies i de la nostra política de cookies. Feis clic a l'enllaç per a més informació.