El marratxiner Maties Miralles millor pastisser jove d’Espanya

 | 08/12/2012 | Seccions: Al Dia, Economia i Empresa, Gent, Viu +
És fill dels propietaris del Forn d’Es Pla de na Tesa
Maties Miralles CANJOP 2012

Maties amb una de les creacions presentades

Maties Miralles ha estat distingit com a millor pastisser jove a la passada edició del Campionat Nacional de Joves Pastissers (CANJOP 2012). Aquesta competició, que té lloc cada dos anys, enguany es va celebrar a Castelló de la Plana, els dies 17 i 18 de novembre de novembre, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme d’aquesta ciutat.

Al CANJOP amb un reglament molt exigent, a l’edició d’enguany s’havien de confeccionar elaboracions de pastisseria, confiteria i bomboneria i també combinacions de dolç i salat. Maties, que va disposar de 18 hores, entre els dos dies del certamen, va realitzar diverses obres: un pastís, una altra especialitat pastissera i una elaboració de pastisseria tradicional; també bombons i pralinés i una peça artística. El jurat va saber apreciar la qualitat i originalitat de les seves creacions, per damunt de les dels altres concursant i li va atorgar el primer premi, proclamant-lo com el millor pastisser jove d’Espanya.

Maties suma així aquest guardó a la medalla de plata aconseguida aconseguida al passat mes d’abril al Concurs Internacional de Figures de Xoc del “Museu de Xocolata”, al que va participar amb una obra anomenada “Interpretació del Guernica”.

Maties Miralles CANJOP 2012

Els tres guardonats. Maties, medalla d’or

Maties Miralles CANJOP 2012

Toc final a una de les obres

Intensa trajectòria

Aquest jove pastisser marratxiner és fill i nebot dels propietaris del Forn des Pla de na Tesa. Va començar la seva meteòrica carrera professional fent feina durant tres anys a la pastisseria Can Miquel, on va aprendre els fonaments de la pastisseria artesana i tradicional. Però Maties tenia ganes d’aprendre més i de fer més coses, coses diferents, altres maneres d’entendre i d’elaborar dins aquest món, immens en possibilitats, de la pastisseria. Amb aquest esperit inquiet i innovador va decidir partir cap a Barcelona, matriculant-se a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, fa poc més de tres anys. Actualment està cursant el darrer any de formació.

Compaginant l’estudi amb la pràctica professional, Maties ha fet feina amb Oriol Balaguer, un dels pastissers de major renom mundial. Ha col·laborat amb ell al seu obrador i a l’Estudi de la Xocolata. També va anar a Kuwait a fer feina amb els xefs Hans Ovando i Baltasar Massot, a on a més de seguir aprenent noves formes i tècniques, va exercir com a encarregat de l’obrador de pastisseria.

Actualment fa feina com a encarregat de pastisseria de Bubó Barcelona (membre de la prestigiosa associació internacional de rebosteria Relais Dessert),  mentre segueix estudiant i fent tot tipus de provatures, mescles de sabors, colors, textures… Experimentant. Innovant.

Maties Miralles CANJOP 2012

 

Print Friendly
Etiquetes: , ,

Cookies

Aquest lloc web utilitza galetes amb l'objecte de millorar la vostra experiència de navegació per tots els continguts de Viu Marratxí. Si seguiu navegant per dins d'aquest web s'entendrà que estau donant el vostre consentiment per a la acceptació de les esmentades cookies i de la nostra política de cookies. Feis clic a l'enllaç per a més informació.