Temps de bunyols

 | 19/10/2012 | Seccions: Al Dia, Cultura, Viu +
Demà dissabte nit de Les Verges

Bunyols Ha transcorregut un terç de la tardor i ja hem tengut dies de pluja i dies ventosos. És temps de bunyols.Demà vespre és la nit de Les Verges, vigília de Santa Úrsula. La llegenda diu que aquesta noble dama i 11.000 donzelles varen ser martiritzades pels Huns per no sotmetre’s sexualment a ells, quan varen ser capturades captives.

A Mallorca era típic que els pretendents anassin a rondar a les al·lotes fadrines, acompanyats dels amics, cantant cançons alegres i d’amor i que les fadrines, si els hi era de grat, els convidassin a menjar bunyols, acompanyats d’una mica de vi dolç.

Recepta tradicional dels bunyols

Si vos animau a fer-los aquí hi ha la recepta per fer bunyols:

3 ous
125 ml llet
125 ml aigua
1/2 Kg de patata
1/2 Kg farina fluixa
30 g de llevat
Un pessic de sal
Una cullerada de saïm de porc
Oli abundant per a fregir els bunyols

Primer es bullen les patates i es xafen amb una forqueta per fer-ne puré. A continuació es mescle amb la resta d’ingredients (el llevat diluït prèviament amb un poc d’aigua tíbia) fins a obtenir una pasta homogènia. Es deixa reposar una hora a temperatura ambient (la massa haurà duplicat el seu volum). Amb la pella o fregidora ben plena d’oli ben calent, premeu la pasta amb una mà deixant escapar una petita porció que amb els dits índex i polze de l’altra mà haureu de fer caure practicant alhora un forat al mig.

Consumir calentets empolvorats amb sucre o untats amb mel.

Riquíssims!

 

 

Print Friendly
Etiquetes: , ,

Cookies

Aquest lloc web utilitza galetes amb l'objecte de millorar la vostra experiència de navegació per tots els continguts de Viu Marratxí. Si seguiu navegant per dins d'aquest web s'entendrà que estau donant el vostre consentiment per a la acceptació de les esmentades cookies i de la nostra política de cookies. Feis clic a l'enllaç per a més informació.