Temps de Panades

 | 28/03/2013 | Seccions: Al Dia, Viu +
Avui a molts de llars de Marratxí es fan panades
Panades al forn

Panades al forn!

El Dijous Sant, primer dia festiu de la Setmana Santa, és el dia escollit per molts mallorquins per a fer les panades (i rubiols i crespells) tant tradicionals d’aquests dies.

Preparant les panades

Preparant les panades

Diuen que el secret està en la massa, ja que a l’interior es pot posar quasi qualsevol farciment que se vos ocorri. Les més típiques son de carn (de xot), amb pèsols (o sense, pels qui no els hi agraden), just de pèsols i les de peix (normalment mussola), però també les podeu fer de tonyina, de pollastre, etc.

Marratxí no és una excepció a l’hora de posar en pràctica aquesta tradició culinària i passejant, fa una estona pels carrers dels nostres pobles, hem sentit sortir el flaire de les panades recent sortides del forn, davant de més d’una casa. A una d’aquests ens han convidat a tastar-les… boníssimes! I a una altra que anaven més endarrerits ens han deixat a entrar-hi i a fer algunes fotos. També ens han donat la seva recepta.

Ingredients de la massa de les panades

  • 1 tassa de saïm
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa d’aigua o de suc de taronja
  • la farina (fluixa) que admeti
  • 1 pessic de sal

 

Print Friendly
Etiquetes:

Cookies

Aquest lloc web utilitza galetes amb l'objecte de millorar la vostra experiència de navegació per tots els continguts de Viu Marratxí. Si seguiu navegant per dins d'aquest web s'entendrà que estau donant el vostre consentiment per a la acceptació de les esmentades cookies i de la nostra política de cookies. Feis clic a l'enllaç per a més informació.